Kontakt
Slabbekoorn Bouwservice
Wilhelminastraat 34
4413 BA Krabbendijke
Homepage:www.Slabbekoornbouwservice.nl
Telefoon:06-21675568
Fax:

Rioolaansluiting via gestuurde boring

Een speciale klus voor een opdrachtgever die al jaren kampte met een rioleringsprobleem. Slabbekoorn Bouwservice ging de uitdaging aan.

De werkzaamheden hebben betrekking op een tussenwoning welke nog geen eigen rioolaansluiting heeft naar de weg. Dit was geregeld met een gres afvoerbuizen systeem via verschillende kolkputten door de achtertuinen van de buren. Dit gaf geregeld problemen en zeker bij hevige regenval kwam het water in het toilet en gootsteen naar boven.
Hoe is dit op te lossen?

Het openzagen van de betonvloer in de woonkamer, om een buis aan te kunnen brengen, is een aangrijpende klus. Dit zou resulteren in veel overlast en bewoning van het huis zou gedurende de klus erg oncomfortabel zijn. Vandaar dat voor een andere aanpak gekozen is.

Het volgende is uitgevoerd. Uit de achtergevel van de woning kwamen alle afvoeren naar buiten. Met een gestuurde boring is over een afstand van 14m1 een nieuwe PE-buis van 160mm, onder de woning door getrokken. In de weg is een aansluiting gemaakt op het rioolstelstel, en langs de achtergevel zijn alle uit het huis komende afvoeren erop aangesloten. Alle problemen zijn hiermee opgelost waar de klant erg blij mee was. De video hieronder geeft een beeld van de werkzaamheden die door Slabbekoorn Bouwservice uitgevoerd zijn.