Gevelisolatie

Het isoleren van uw huis of bedrijfspand bespaart energiekosten en vergroot u uw comfort. Dankzij goede gevelisolatie verliest uw pand minder warmte en hoeft u minder te stoken. Bovendien heeft u minder last van tocht en koudebruggen, waardoor uw ruimtes gelijkmatiger opwarmen.

Helft gevels niet goed geïsoleerd

Het effect van gevelisolatie is vaak groot, terwijl de kosten relatief laag zijn. Het rendement van spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld vergelijkbaar met 12% rente op een spaarrekening. Toch is de helft van de Nederlandse gevels niet goed geïsoleerd. Dat geldt zeker voor oudere panden. Wij geven graag advies of gevelisolatie voor u interessant is en welke methode in uw situatie het beste werkt.

Er zijn drie methoden om een gevel te isoleren:

  • Spouwmuurisolatie
  • Buitenmuurisolatie
  • Binnenmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Als uw pand een spouw heeft, kunt u spouwmuurisolatie overwegen. Dit is een snelle en goedkope vorm van gevelisolatie. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Deze ruimte vullen we met bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Die worden door gaten in de gevel naar binnen geblazen. Spouwmuurisolatie is een matige isolatie (de isolatiewaarde is circa 1,7 Rc, terwijl 4,5 zeer goed is). U kunt spouwmuurisolatie combineren met isolatie aan de binnen- of buitenzijde van de gevel voor een beter resultaat.

Buitenzijde van de gevel isoleren

Met buitenmuurisolatie bespaart u het meest op uw energierekening. Het isolatiemateriaal wordt tegen de buitengevel aangebracht. Daarover komt een nieuwe gevelafwerking als pleisterwerk, steenstrips of houten/kunststof platen. Buitengevelisolatie heeft een zeer hoge isolatiewaarde (tot 4,5 Rc). Het isoleren van de buitengevel verandert wel het aanzien van uw pand. U moet hiervoor dus een vergunning aanvragen. Het isoleren van de buitengevel is ook niet bij elk gebouw mogelijk, zoals bijvoorbeeld rijtjeshuizen of monumentale panden.

Binnenzijde van de gevel isoleren

Isolatie van de binnenmuur ligt qua investering tussen spouwmuur- (relatief goedkoop) en buitenmuurisolatie (relatief duur) in. Als uw pand geen spouwmuur heeft en de buitengevel niet mag veranderen, dan is dit de enige oplossing voor gevelisolatie. We plaatsen een voorzetwand voor de bestaande binnenmuur. De ruimte tussen de voorzetwand en de binnenmuur vullen we met isolatiemateriaal. U verliest hierdoor wel wat ruimte, omdat de muur dikker wordt. Daarnaast moet u rekening houden met het verplaatsen of inbouwen van wandcontactdozen, vensterbanken of radiatoren.

Isoleren én ventileren

Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing en meer comfort. Maar vergeet niet uw goed geïsoleerde huis of bedrijfspand ook goed te ventileren. Zo voorkomt u vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice 2023 | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online