Isolatieglas

Via ramen gaat veel warmte verloren. Voor meer energiebesparing en comfort is het dan ook aan te raden om enkel glas te vervangen door isolerend glas. Isolerend glas bestaat uit minimaal 2 glasplaten met daartussen een ruimte, ofwel spouw. De vulling van die tussenruimte bepaalt mede de isolatiewaarde. Bij dubbel glas zit er droge lucht tussen, bij HR+, HR++ en Triple Glas is dit edelgas. Isolatieglas bespaart energie en u heeft minder last van tocht, geluid en condens in uw pand.

Soorten isolerend glas

Glasisolatie is de laatste jaren flink verbeterd. Na enkel glas en ‘gewoon’ dubbel glas is tegenwoordig Hoog Rendementsglas, ofwel HR++ glas de standaard. Er is ook drievoudig HR+++ glas. Door de hogere kosten en de beperkte extra besparing ten opzichte van HR++ wordt dit glas vrijwel alleen gebruikt in energieneutrale woningen. Alle HR-glassoorten zij gevuld met edelgas en hebben een onzichtbare coating aan de binnenzijde. Deze coating weerkaatst de warmte en laat zonlicht grotendeels door.

Voor monumentale panden is er speciaal isolatieglas. Dit glas heeft het uiterlijk van oud glas en een beperkte dikte, zodat het in de bestaande kozijnen past. Ook met een voorzetraam is enkel glas in een bestaand kozijn eenvoudig te isoleren.

Energiebesparing glasisolatie in U-waarde

De mate waarin glas isoleert, is uitgedrukt in een U-waarde. Glas met een lage U-waarde isoleert beter dan glas met een hoge U-waarde. Enkel glas heeft bijvoorbeeld een U-waarde van 5,8. Gewoon dubbel glas heeft 2,7 als U-waarde, terwijl dit bij HR++ glas 1,2 of minder is. Met isolerend glas realiseert u een flinke energiebesparing. Bij een gemiddelde eengezinswoning is de besparing van HR++ glas ten opzichte van enkel glas al snel zo’n € 300 per jaar.

Het investeren waard

Bij het vervangen van bestaand glas door HR++ glas moeten waarschijnlijk ook de kozijnen aangepast worden. HR++ glas is namelijk dikker dan enkel- of dubbel glas. Zeker als u toch nieuwe kozijnen plaatst of uw kozijnen vervangt omdat ze rot zijn, is HR- glas een logische keuze. Dubbel glas is wel iets goedkoper dan HR++ glas, maar deze extra investering heeft u door de energiebesparing binnen een paar jaar terugverdiend. Op langere termijn is HR++ glas dus goedkoper dan dubbel glas.

Onderhoud de isolerende functie

Onderhoud aan kozijnen is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van uw isolatieglas. Bij slecht onderhoud kan de zijkant van dubbel glas in contact komen met vocht en lek raken. Hierdoor verliest het zijn isolerende functie. Ook gebarsten ruiten hebben weinig of geen isolerende waarde.

Het vele glas in moderne huizen en kantoren maakt de keuze voor kozijnen en glas extra belangrijk. Als specialist in de regio Krabbendijke adviseren we u graag!

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online