Afbouw

Nieuwbouw kent verschillende fasen. Het start natuurlijk altijd met een ontwerp, dan volgt de ruwbouwfase (cascobouw) en dan de afbouw. Hier leest u wat wij in die afbouwfase voor u kunnen betekenen.

Binnenwanden

Zodra een huis of bedrijfspand wind- en waterdicht is worden de niet-dragende binnenwanden aangebracht. Dat kan volgens traditionele bouwmethoden of systeembouw, want binnenwanden kunnen verschillend worden opgebouwd. Bijvoorbeeld uit beton, gipsblokken, houtskeletbouw met gipsplaten of snel-bouwstenen.

Ook de mate van afwerking verschilt. Sausklare wanden zijn glad afgewerkt, waarbij we alle oneffenheden hebben weggewerkt. Bij behangklare wanden zijn de oneffenheden na het behangen niet meer zichtbaar, dus dan is die precisie minder belangrijk. Logischerwijs zijn dan de kosten ook lager.

Het is ook mogelijk om uw wanden met spackspuitwerk, spachtelputz, sierpleister, houten betimmering, tegels of steenstrips af te werken. Een goede tip is om van te voren te controleren of de afwerking die u wenst geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Uiteraard adviseren wij u hier graag over.

Vloerafwerking

Ook de afwerkmogelijkheden voor uw vloer zijn divers. Dat maakt de keuze voor één bepaalde vloer natuurlijk niet makkelijker. Omdat elke vloer ook weer unieke eigenschappen heeft, raden we u aan niet enkel naar de prijs en uitstraling te kijken. Kijk zeker ook naar de eigenschappen, duurzaamheid en kwaliteit. Bijvoorbeeld:

  • Gietvloeren: eenvoudig schoon te maken, hebben geen naden en zijn in veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Nadeel: niet overal toepasbaar.
  • Houten vloeren: zeer duurzaam in gebruik, eenvoudig schoon te maken en in vele soorten, kleuren en designs verkrijgbaar. Nadelen: relatief duur, niet overal toepasbaar.
  • Betonvloeren: eenvoudig te leggen, gemakkelijk schoon te maken, naadloos en bieden een goede isolatie. Nadelen: koud, vooral aan de voeten, brengt weinig tot geen sfeer.
  • Vinylvloeren: een goedkope oplossing, naadloos en zeer gemakkelijk schoon te maken. Nadelen: niet erg duurzaam, afhankelijk van een gladde egale ondergrond.
  • Tapijtvloeren: warm en zacht, verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Nadelen: moeilijk schoon te maken, gevoelig bij allergie en niet echt duurzaam.
  • Kunststofvloeren: gemakkelijk in onderhoud, geluiddempend, duurzaam en hygiënisch. Nadelen: geen natuurproduct en koud, vooral aan de voeten.
  • Tegelvloeren: zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamer en WC en een onderhoudsarme vloerafwerking in woonkamer en keuken. Nadeel: de voegen moeten apart gereinigd worden.

Plafondafwerking

De afwerking van het plafond is mede bepalend voor de uitstraling van de ruimtes in uw huis. U kunt kiezen uit systeemplafonds, hout, gipsplaten of een gespoten of geschilderde oplossing. Elk plafond heeft een andere aanpak nodig, afhankelijk van uw wensen en eisen. Daarnaast kunnen we het plafond in verschillende stijlen voor u afwerken: glad, met sierlijsten, met kooflijst, met reliëf, met patronen of ornamenten. Voordat u gaat afwerken heeft u de mogelijkheid om uw lichtplan in het plafond te verwerken, evenals isolatie. Zo kunt u design en functionaliteit perfect met elkaar combineren.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online