Dakrenovatie

Woont u in een oud huis of werkt u in een oud gebouw? Dan kan het gebeuren dat uw dak, ondanks goed onderhoud, op een bepaald moment aan renovatie toe is. Als u veel last heeft van lekkages of andere dakproblemen, dan zijn kleine herstelwerkzaamheden mogelijk niet meer voldoende.

Denkt u, of weet u, dat uw huis of pand aan een dakrenovatie toe is? Als aannemer in Krabbendijke helpen wij u graag bij uw dakrenovatie.

Vrijblijvende inventarisatie

Goede dakbedekking is essentieel om fijn en comfortabel te kunnen wonen. Als u kampt met lekkages komen we graag vrijblijvend langs voor een inventarisatie. Misschien is een kleine reparatie al de oplossing, maar als uw dak zwaarder is aangetast is vervanging van de dakbedekking een betere keuze.

Dakrenovatie pannendak

Bij een pannendak kan een lekkage ontstaan doordat een dakpan scheurt, breekt of los komt te zitten. Mogelijk is het voldoende om één enkele pan te vervangen. Het kan echter ook zijn dat uw hele pannendak aan vervanging toe is. Een fikse klus, maar door het dak in één keer goed aan te pakken voorkomt u dat u om de haverklap dakproblemen heeft. En gelukkig bent u er, door de lange levensduur van dakpannen, voor zo’n 30 tot 50 jaar weer vanaf.

Betonnen of keramische dakpannen

Er bestaan allerlei soorten dakpannen. Ieder met zijn eigen kwaliteiten en uitstraling. Betonnen dakpannen zijn bijvoorbeeld wat goedkoper en zwaarder dan keramische dakpannen. Keramische dakpannen zijn duurder, maar hebben wel een langere levensduur (tot wel 100 jaar) en zijn handiger te leggen bij moeilijke daken. Welk materiaal u het beste voor uw dak kunt kiezen hangt af van uw situatie en persoonlijke voorkeuren. Wij adviseren u hierin uiteraard graag.

Dakrenovatie plat dak

Bij een bitumen dak treedt net als bij dakpannen soms scheurvorming op. Een rieten dak is aan vervanging toe als het riet is aangetast. Bij platte daken is de waterdichtheid extra belangrijk, omdat het water minder snel van een plat dak stroomt. Naast scheurvorming kunnen blazen en ingezonken grind problemen veroorzaken. Om te zorgen dat er absoluut geen water door het dak heen komt, zijn verschillende waterdichte afdichtingen beschikbaar. Wij adviseren u hierover graag.

Dakrenovatie en duurzaamheid

Bij dakrenovatie controleren we uw hele dak. We bekijken bijvoorbeeld ook of het onderliggende dakbeschot nog helemaal in orde is. Mogelijk kunnen we daarnaast maatregelen nemen om uw huis (nog) energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door (betere) dakisolatie of zonnepanelen aan te brengen.

Als we uw dakbedekking vervangen en goed blijven onderhouden kan uw dak daarna weer jaren mee. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij uw dakrenovatie?

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online