Levensloopbestendigheid

De term levensloopbestendigheid wordt ook wel eens omschreven als ‘levenslang wonen’ of ‘toekomstgericht wonen’. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Wij helpen u graag met de benodigde aanpassingen aan uw huis, zodat u nog jaren veilig, comfortabel en prettig in uw huis kunt wonen.

Beperk het aantal niveauverschillen

Als u minder valide bent, leveren niveauverschillen in uw huis problemen op. Wij raden u dan ook aan om deze niveauverschillen zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door drempels te maken tussen de hal en woonkamer.

Voldoende ruimte is ook belangrijk, zeker met het oog op een eventuele rolstoel, rollator of scootmobiel. Dus: brede gangen, brede deuren en voldoende ruimte in de keuken en de woonkamer.

Goede toegankelijkheid

Natuurlijk wilt u dat uw huis toegankelijk blijft. We kunnen uw grindpad naar de voor- of achterdeur vervangen door tegels. In uw huis is een hoogpolig vloerkleed of vloerbedekking niet ideaal, wij raden u aan dat weg te (laten) halen. Een goed gedimensioneerde trap is ook noodzakelijk, eventueel voorzien van een tweede trapleuning. Hoe eenvoudiger de vorm van de trap, des te gemakkelijker is het later om een traplift te plaatsen.

Veiligheid

Voor de veiligheid wilt u, als u wat ouder bent, wellicht een antislip tegel in uw badkamer. Een thermostaatkraan in de keuken of bijvoorbeeld koken op inductie in plaats van gas. Door hier tijdig rekening mee te houden kunt u goed voorbereid de toekomst tegemoet.

Extra ruimte creëren

Gaan uw kinderen binnenkort studeren en wilt u van de zolderkamer een studiekamer maken of juist een slaapkamer? De bijkeuken verbouwen tot (gelijkvloerse) badkamer of extra slaapkamer is ook mogelijk. Zo kunt u extra ruimte creëren voor uzelf of anderen binnen uw gezin. Hierdoor wordt de noodzaak om op zoek te gaan naar een ander huis minder groot en kunt u op uw vertrouwde plek blijven wonen.

Sommige aanpassingen kunnen we door uw hele huis doorvoeren om het levensloopbestendig te maken. Bijvoorbeeld:

  • Omgebogen deurklinken. Deze voorkomen dat u blijft haken, daarnaast verkleinen ze de kans dat u er met uw hand vanaf glijdt.
  • Verlichte schakelaars voor het bedienen van het licht. Het licht kan ook bediend worden met een bewegingssensor of een afstandsbediening. Die u eventueel ook kunt gebruiken om gordijnen of rolluiken eenvoudig te openen en sluiten.
  • Voldoende brand- en rookmelders in huis, minimaal een per verdieping.
  • Het wegwerken van bedrading van elektrische apparaten of netwerk om struikelpartijen te voorkomen. Daarnaast kunnen er geen zaken achter de draden blijven hangen waardoor er wellicht andere schade ontstaat.
  • Antislipmateriaal aanbrengen op gladde ondergronden, zoals een tegelvloer in de badkamer.
  • Trappen naar een bovenverdieping voorzien van dichte treden en antislipmateriaal. Daarnaast voldoende leuningen, zodat u tijdens het traplopen voldoende houvast en ondersteuning heeft.
Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online