Verduurzaming

Een renovatie of verbouwing van uw huis of bedrijfspand kan een hele goede aanleiding zijn om ook te verduurzamen. Dat is gunstig voor uw energierekening, goed voor het milieu en verhoogt de waarde van uw pand. Zeker nu energielabels verplicht zijn bij verkoop en verhuur.

Energie besparen is relatief eenvoudig. Met kleine ingrepen of verbouwingen verbetert u het energieverbruik van uw huis of bedrijfspand al flink. En dat is zeker de moeite waard, want daarmee helpt u het milieu én uw portemonnee! Daarnaast verhoogt u uw woon- en werkcomfort en de waarde van uw pand, zeker nu een energielabel verplicht is bij de verkoop en verhuur. Een energiezuinig pand heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en ventilatie of zonnepanelen.

Goede isolatie

Het verbeteren van de isolatie van uw pand kost eenmalig geld, maar verlaagt uw energiekosten blijvend. Zeker oude woningen en gebouwen zijn vaak slecht geïsoleerd. Door het aanbrengen of verbeteren van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas verlaagt u uw energierekening al snel met honderden euro’s per jaar. Ook het dichten van kieren verlaagt het energiegebruik. Bovendien vergroot goede isolatie het wooncomfort: u heeft minder last van tocht en uw pand wordt gelijkmatig verwarmd. De meeste isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen. Wij adviseren u hier graag over.

Energiezuinige verwarming en ventilatie

U kunt op veel verschillende manieren besparen op uw verwarming en warm water. Dit kan heel eenvoudig met bijvoorbeeld een klokthermostaat of waterbesparende kraan. Wist u dat een waterbesparende douchekop tot wel 20% warm water bespaart?

Er is nog veel meer voordeel te behalen met het vervangen van uw oude cv-ketel door een energiezuinig HR-ketel. Wilt u nog een stapje verder gaan? Denk dan aan een zonneboiler, warmtepomp of een HRe-ketel die warm water én elektriciteit levert. Ook balansventilatie, die met warme lucht uit uw pand de ingevoerde frisse lucht opwarmt, bespaart veel energie.

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder. Dat komt door subsidies van de overheid, maar ook doordat er de laatste jaren veel is verbeterd in kwaliteit, levensduur en rendement.

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit en voorziet uw huis of bedrijfspand deels) van duurzame energie. Hiermee bespaart u ook flink op uw energierekening. Als er meer stroom wordt opgewekt dan u gebruikt, dan kunt u dit terugleveren aan het net. Laat u wel goed informeren over het plaatsen van zonnepanelen. De mogelijkheden, hoeveelheid en het rendement van verschillende soorten zonnepanelen verschillen per situatie.

Een interessante investering

Op www.verbeteruwhuis.nl ziet u hoe uw huis kunt verbeteren en wat dit kost en oplevert. U ziet ook direct welke maatregelen gesubsidieerd zijn. Als huiseigenaar kunt u met de Energiebespaarlening tegen een gunstig rentepercentage een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Kijk voor meer informatie over de lening, looptijden en rentepercentages op www.energiebespaarlening.nl.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online