Binnendeuren en -kozijnen

Of u nu een bestaand huis of kantoor renoveert of helemaal nieuw laat bouwen: bij de afwerking van uw droompand zijn alle details van belang. Zo zijn de binnendeuren en -kozijnen erg bepalend voor de stijl van uw interieur. Welke deuren en kozijnen u kiest, hangt vooral af van uw smaak. Maar er spelen ook een aantal praktische overwegingen bij de keuze van binnenkozijnen- en deuren.

Boarddeuren: licht en gunstig geprijsd

De meest voorkomende binnendeur is de boarddeur. Die bestaat uit een houten frame met een vulling van karton. Boarddeuren zijn aan de buitenzijde afgewerkt met hardboard. Voordelen van boarddeuren zijn de lage prijs en het lichte gewicht. In de Nederlandse woningbouw worden meestal opdek boarddeuren gebruikt in combinatie met een stalen of aluminium kozijn.

Boarddeuren zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende uitvoeringen en stijlen: vlak, met panelen of met glas. En u kunt kiezen voor strakke kamerhoge deuren of kozijnen met een bovenlicht die meer zonlicht doorlaten in de naastgelegen ruimte.

Luxere deuren

Zoekt u een speciale stijl in uw interieur, dan kunt u kiezen voor luxere binnendeuren en kozijnen. Er zijn massief houten binnendeuren van zachthout of hardhout, MDF deuren (met houtfineer) en zelfs stalen, aluminium of hele glazen deuren. Ook in de uitvoering is er keuze te over: van hypermodern tot jaren 30-stijl, vrijwel alles is mogelijk.

Opdekdeur of stompe deur

Grofweg zijn deuren te verdelen in stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt helemaal in het kozijn, terwijl een opdekdeur een stukje over de deurpost heen valt. Stompe deuren worden zo genoemd omdat ze rechte kanten hebben. Houd er bij stompe deuren rekening mee dat ze vaak nog aangepast worden aan de exacte maten van het kozijn. U kunt de deur dus beter aflakken na het afhangen. Bij opdekdeuren komt de maat wat minder nauw en kunt u kiezen voor in de fabriek afgewerkte deuren.

Draairichting deuren

Een belangrijke praktische overweging is de draairichting van uw binnendeuren. Denk van tevoren goed na naar welke kant de deur opent en of dit handig is. De draairichting is eenvoudig te bepalen: ga aan de kant staan waar u de deur naar u toe trekt bij het openen. De zijde waar dan de scharnieren zitten, bepaalt of de deur linksdraaiend of rechtsdraaiend is.

Brandveiligheid, geluidsisolatie

In sommige situaties worden er extra hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van binnendeuren en kozijnen. Wellicht is het verstandig om voor uw cv-kast bijvoorbeeld te kiezen voor een brandwerende deur. Of u zoekt deuren en kozijnen met extra goede geluidsisolatie voor de slaapkamer. Dit soort wensen zijn eenvoudig mee te nemen tijdens het keuzeproces.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online