Hang- en sluitwerk & veiligheidsbeslag

Goed en veilig hang- en sluitwerk op uw buitendeuren en -kozijnen is erg belangrijk. Dagelijks zijn er honderden inbraken in ons land. Vaak gaat het om gelegenheidsinbrekers die een mogelijkheid zien – een open raam of slechte sloten – en die benutten. Gelukkig zijn er veel manieren om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Voorkom inbraak met goede sloten

De belangrijkste maatregelen om inbraak te voorkomen zijn verlichting en goed hang- en sluitwerk. Inbrekers hebben een hekel aan verlichting die aan gaat op een bewegingssensor. In combinatie met goede sloten en scharnieren is dit meestal reden genoeg om uw huis of bedrijfspand voorbij te lopen.

Er zijn verschillende soorten sloten, zoals insteeksloten, oplegsloten of pensloten. Laat u hier goed over informeren, want er zijn veel mogelijkheden en randvoorwaarden. Daarnaast bent u bij ingewikkelde draai-kiepramen of schuifdeuren soms afhankelijk van de oplossingen van de leverancier. Ook meerpuntsafsluitingen, die deuren op meerdere punten in het kozijn vergrendelen, is werk voor een vakman. Wij helpen u graag bij de juiste keuzes en het professioneel installeren van uw sloten.

Extra beveiligd met veiligheidsbeslag

Net zo belangrijk als de sloten zelf, is het veiligheidsbeslag. Dat zijn de metalen schilden die uw sloten beschermen. Tegenwoordig wordt veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging geadviseerd. Zonder deze hard metalen bescherming kan een inbreker met het goede gereedschap binnen een halve minuut de cilinder uit uw slot trekken. Daarna is hij zo binnen.

Extra inbraakwerend raam- en deurbeslag

Er zijn verschillende soorten inbraakwerend raam- en deurbeslag om de hindernis voor inbrekers nog groter te maken. Welbekend is de anti-inbraakstrip. Daarmee voorkomt u eenvoudig dat deuren of ramen worden opengebroken met een schroevendraaier of breekijzer. Een andere nuttige beveiliging is de dievenklauw, die voorkomt dat een naar buiten draaiend raam eenvoudig via de scharnieren wordt geopend.

Goede beveiliging met een keurmerk

Goede beveiliging begint met gecertificeerde producten. Voor hang- en sluitwerk wordt vaak het SKG keurmerk gebruikt, dat werkt met een systeem van sterren. Eén ster betekent dat er nog aanvullende beveiligingsproducten nodig zijn. Met twee sterren houdt het product inbrekers minstens drie minuten buiten. Bij drie sterren is dat zelfs vijf minuten: voldoende om de meeste inbrekers af te schrikken. Het gebruiken van gecertificeerde beveiligingsmaterialen is één van de eisen voor het Poilitiekeurmerk Veilig Wonen.

Wilt u uw woning of bedrijfspand inbraakveilig maken? Loop dan eens met een van onze beveiligingsexperts rond uw pand om de veiligheidsrisico’s in kaart te brengen. Samen zorgen we ervoor dat uw pand of huis optimaal beveiligd zijn tegen inbrekers.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online