Tegelwerken

Gaat u een nieuw huis of bedrijfspand bouwen of verbouwen aan uw huidige huis of pand en zoekt u een specialist in tegelwerken? Wij helpen u graag. Of het nu gaat om wandtegels of vloertegels, als aannemer in Krabbendijke kunnen de complete tegelwerken van uw project op ons nemen.

Tegelwerken: de voordelen

Tegelwerken komen vaak voor in vochtige ruimtes, zoals de keuken, de badkamer of de WC. Maar tegels zijn ook zeer geschikt voor andere ruimtes in uw huis. Zo krijgt de vloer van uw woonkamer of bedrijfspand vaak veel te voorduren. Er wordt veel op gelopen met hakken of werkschoenen, kinderen spelen erop, er valt wel eens wat op en ze worden met enige regelmaat vies. Tegels kunnen dan een uitkomst zijn, want:

  • tegels zijn hygiënisch;
  • nemen geen stof en geuren op;
  • zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen;
  • gaan een leven lang mee;
  • zijn uitermate geschikt voor vloer- en wandverwarming;
  • zijn zeer gevarieerd qua vorm, kleur en structuur.

Tegelwerken: verschil wand- en vloertegels

Tegels zijn niet alleen toepasbaar op vloeren, maar ook op muren en wanden. Over het algemeen kan een vloertegel ook op een wand worden geplaatst. Andersom kan dat meestal niet, omdat een wandtegel vaak dunner is en daardoor minder druk kan weerstaan.

Let bij een tegel daarom vooral op de slijtweerstand. Deze slijtweerstand wordt aangegeven met een PEI-waarde. Voor een wandtegel volstaat een PEI-waarde van 1. Voor vloertegels moet u rekening houden met een PEI-waarde van 3 of hoger.

Tegelwerken zijn gemakkelijk te onderhouden

Groot voordeel van tegelwerken is het onderhoud. Wekelijks de tegels schoonmaken met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende om uw tegels lang mooi te houden. Wij adviseren u na het aanbrengen van de tegelwerken uiteraard over de juiste manier om uw tegels te behandelen.

Tegelwerken met houtlook

Tegelwerken zijn er zoals gezegd in allerlei soorten en maten. Zo bestaan er zelfs houtlook tegelwerken die niet van echt hout te onderscheiden zijn. De vloer heeft dan het uiterlijk van een houten vloer, met het onderhoud en gemak van een tegelvloer. Zo’n tegelvloer is ook uitermate geschikt voor vloerverwarming en gaat daarnaast een leven lang mee.

Tegelwerken met een ruimtelijk effect

Ook populair is de XXL-tegel. De XXL-tegel creëert optisch meer ruimte. Er zijn minder voegen nodig, waardoor er een egaal geheel ontstaat. Ondanks het grote formaat kunnen de tegels toch relatief dun zijn, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid. Hierdoor kunnen we zo’n tegel zowel op de vloer als op de wand toepassen. Het formaat van zulke grote tegels begint bij 75 x 75 cm en kan oplopen tot wel 150 cm.

Wat ook een ruimtelijk effect geeft, zijn rechthoekige, langwerpige tegels. Door de vorm van de tegels lijkt een ruimte langer of breder.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online