Kozijnen & deuren

Of je nu een huis of bedrijfspand gaat bouwen, verbouwen of renoveren, u komt voor enorm veel keuzes te staan. Dat geldt zeker voor de ramen, deuren en kozijnen. De keuze van ramen en deuren is essentieel is voor de uitstraling van uw pand, maar ook voor de duurzaamheid en het comfort. Dit keuzeproces is dus een belangrijk deel van uw bouwproject, waar we u graag bij helpen. We zetten de belangrijkste beslissingen rond kozijnen en deuren voor u op een rij.

Materiaalkeuze en onderhoud

De keuze voor het materiaal van uw deuren en kozijnen heeft veel invloed op het toekomstige onderhoud. Kozijnen en deuren zijn er in onder andere in hout, kunststof en aluminium. Ieder materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en is meer of minder gevoelig voor onderhoud. Houten kozijnen moeten af en toe geschilderd worden. Aan de andere kant is schoonmaken van kunststof kozijnen nodig om verkleuring en aantasting te voorkomen. Een aluminium deur klemt minder snel dan een houten deur, omdat hij minder gevoelig is voor warmte, kou en vocht. Zo heeft ieder materiaal zijn eigen onderhoudsplan.

Soorten ramen en deuren

Iedere situatie is anders. Dat vraagt om maatwerkkozijnen- en deuren, passend bij de stijl van uw pand. Er zijn veel soorten ramen en deuren verkrijgbaar, waardoor we ook uitstekend aan uw praktische wensen kunnen voldoen. We maken graag samen met u een passend ontwerp. Zo kunt u in uw woonkamer of kantoor kiezen voor fraaie draai-kiepramen of een schuifpui. In kleinere ruimtes zijn ruimtebesparende schuiframen of kantelramen misschien praktischer. Vergeet ook niet na te denken over ventilatieroosters, voor voldoende en tochtvrije ventilatie.

Isoleren van ramen, deuren en kozijnen

Hout is van nature een prima isolator, omdat het natuurlijk omgaat met warmte en vocht. Kunststof en aluminium deuren zijn voorzien van thermische isolatie in de kamers. Zowel buiten- als binnendeuren en kozijnen zijn zo perfect te isoleren. Bij ramen is het voornamelijk het glas dat voor isolatie zorgt. Daarom is Hoog Rendementsglas, ofwel HR++ glas, tegenwoordig de standaard. Daarnaast is er ook glas met specifieke eigenschappen, zoals zonwerend, brandwerend of veiligheidsglas, of glas met een bijzondere uitstraling.

Hang & Sluitwerk

Om aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen te voldoen worden er hoge eisen gesteld aan het hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Om er zeker van te zijn dat het hang- en sluitwerk aan deze eisen voldoet let u op de aanwezigheid van het SKG ® logo of het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Om het inbrekers extra moeilijk te maken kunnen we kozijnen en deuren voorzien van bijvoorbeeld anti-inbraakstrips, veiligheidssloten, dievenklauwen en meerpuntssloten.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online