Kunststof kozijnen

Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen, omdat ze makkelijk te onderhouden zijn en gunstig geprijsd. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren uitvoeringen, ook in bijvoorbeeld hout- of aluminiumlook. Daarnaast isoleren ze beter dan houten of aluminium kozijnen.

Verschillende soorten kozijnen

Elk huis of bedrijfspand, nieuwbouw of bestaand, vraagt om op maat gemaakte kozijnen, passend bij de bouwstijl. Als kozijnenspecialist in de regio [plaatsnaam] helpen we u graag met een ontwerp. Er zijn veel verschillende soorten kozijnen om ook aan uw praktische wensen te voldoen, zoals draai-kiepramen, schuiframen, kantelramen of een schuifpui.

Natuurlijk zorgen we ook voor een feilloze plaatsing en afwerking van uw kunststof kozijnen en ramen. Vergeet ook niet na te denken over strategisch geplaatste ventilatieroosters, voor voldoende, tochtvrije ventilatie en over goed en veilig hang- en sluitwerk.

Voordelen van kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen bespaart u geld bij de aanschaf én het onderhoud. En u bespaart ook tijd, want schilderen behoort definitief tot het verleden. We zetten de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen voor u op een rij:

  • Weinig onderhoud: kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Ze zijn goed bestand tegen weersinvloeden en vervuiling.
  • Goede isolatie: kunststof kozijnen isoleren beter dan hout of aluminium. Ze zijn opgedeeld in kamers met stilstaande lucht voor een isolerende werking.
  • Brandvertragend: kunststof is moeilijk ontvlambaar en zelfdovend, dus brandveilig.
  • Lange levensduur: De gemiddelde levensduur van een kunststof kozijn is 50 jaar. Voor houten kozijnen is dat zo’n 25 jaar. een kunststof kozijn gaat dus dubbel zo lang mee.
  • Gunstige prijs: Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% voordeliger dan aluminium.
  • Veel uitvoeringen: kunststof kozijnen zijn er in alle kleuren en verschillende afwerkingen (bijvoorbeeld houtnerf). U kunt ook verschillende kleuren voor de binnen- en buitenkant kiezen.
  • Milieuvriendelijk: kunststof kozijnen zijn goed te recyclen. Ook bij de productie wordt weinig energie gebruikt.

Minpunten van een kunststof kozijn

Toch heeft een kunststof kozijn ook minpunten. Zo is de kleur moeilijk aan te passen. Een houten kozijn kunt u in iedere gewenste kleur verven, bij kunststof kan dat niet. Bovendien is kunststof moeilijk te repareren. Als een kozijn beschadigd raakt, moet waarschijnlijk het hele kozijn vervangen worden. Dat maakt het juiste onderhoud extra belangrijk.

Onderhoud: regelmatig schoonmaken en smeren

Kunststof is makkelijk te onderhouden, maar niet onderhoudsvrij. Maak uw kunststof kozijnen af en toe schoon met lauwwarm water, een zachte spons en eventueel wat zacht schoonmaakmiddel. Gebruik nooit een schurend of bijtend middel of een schuurspons. Hiermee kunt u het kunststof blijvend beschadigen. Daarnaast is het verstandig de bewegende delen eens per jaar te smeren. Dat is voldoende om jarenlang van uw prachtige kozijnen te genieten.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online