Badkamer verbouwen

Wil je je badkamer renoveren of verbouwen? Dan ben je bij Slabbekoorn Bouwservice aan het juiste adres. Van de installatie van badkamermeubels tot het betegelen van de ruimte: we kunnen de gehele bouw van je badkamer verzorgen.

Badkamer: de werkwijze

Vraag je een badkamer aan bij SlabbeKoorn Bouwservice? Dan hebben we de volgende werkwijze. Om te beginnen komen we langs om je wensen voor de badkamer in kaart te brengen en de ruimte voor de badkamer in te meten. Daarbij kunnen we een schets maken van de bestaande en nieuwe situatie, zodat je je kan inbeelden hoe je nieuwe badkamer wordt. Als het idee voor de nieuwe badkamer naar wens is, brengen we je in contact met een medewerker van Bouwcenter Logus in Vlissingen. We brengen deze medewerker op de hoogte van je wensen en het budget, zodat de mederwerker je de badkamermeubels en matrialen kan tonen die het meest geschikt zijn. Via Bouwcenter Logus kan je vervolgens de gehele badkamer uitzoeken, waar Slabbekoorn Bouwservice vervolgens de badkamer voor je bestelt met aannemerskorting. Je kiest dus zelf de ideale badkamer en profiteert mee van de aannemerskorting.

Bij het maken van een badkamer maken we veelal gebruik van producten van Ardex en Wediplaat.

Badkamer verbouwen vereist een goed planning

De badkamer is de ideale ruimte om na een lange, drukke dag even lekker te ontspannen. Heerlijk in bad of onder de douche. Uw badkamer voldoet echter niet (meer) aan uw wensen en dus wilt u de badkamer verbouwen. Misschien is uw badkamer verouderd of beschikt deze niet over dat zo gewenste ligbad.

Als u nog niet in het huis woont waar u de badkamer gaat verbouwen heeft u waarschijnlijk geen overlast. Maar woont u er wel, dan is het cruciaal dat de verbouwing snel en goed verloopt. Het is immers niet fijn als u niet kunt douchen. Wij begrijpen dat heel goed en daarom bereiden we de verbouwing van uw badkamer heel goed voor. We werken snel en efficiënt en leveren altijd kwaliteit.

Verwarming, isolatie en ventilatie

Verwarming, isolatie en ventilatie zijn drie belangrijke aspecten van een badkamer. Als u uit de douche stapt of uit het ligbad komt is het fijn als de omgevingstemperatuur aangenaam is. Wij passen daarom vaak vloer- en/of wandverwarming toe als we een badkamer verbouwen. We isoleren daarnaast goed, anders trekt koude lucht de badkamer binnen en gaat de warme lucht via het plafond weer naar buiten.

De badkamer is een relatief vochtige ruimte, dus goede ventilatie is belangrijk. Daarom brengen we mechanische ventilatie of ventilatieroosters aan. Door wandverwarming en goede ventilatie te combineren wordt condensvorming beperkt en schimmel voorkomen.

Badkamer verbouwen: een ligbad of een inloopdouche?

Mogelijk kiest u ervoor om de indeling en inrichting van uw badkamer te veranderen als u de badkamer gaat verbouwen. U wilt bijvoorbeeld uw ligbad vervangen door een inloopdouche. Of een extra wastafel installeren, zodat u met twee personen tegelijkertijd gebruik kunt maken van de badkamer. Wij helpen u hier graag bij, door ook de watervoorziening en afvoer hiervoor te verleggen.

Heeft uw huidige badkamer nog geen ligbad, maar wilt u er wel een? Dan controleren we eerst of uw vloer het gewicht van een bad kan dragen. Als de vloer niet draagkrachtig genoeg is brengen we hier versteviging in aan.

Uitstraling, sfeer en functionaliteit

De wand- en vloerafwerking bepaalt in grote mate de uitstraling van uw badkamer. Kiest u voor een tegelvloer of toch voor een gietvloer? Gaat u de wanden betegelen of kiest u voor stucwerk? En kiest u voor tegels, welke kleur voeg past daar dan mooi bij? Wij adviseren u graag als wij uw badkamer verbouwen. Daarbij informeren we u ook over de verschillen in onderhoud en hygiëne tussen de materialen.

Ook licht is bepalend voor de sfeer en functionaliteit van uw badkamer. Daglicht is prettig, evenals goed geplaatste spots. Verlichting aan de zij- of bovenkant van de spiegel voorkomt bijvoorbeeld vervelende schaduwen op de spiegel.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online