Kelder verbouwen

Steeds vaker worden kelders als volwaardige leefruimte gebruikt. In huizen bijvoorbeeld als muziekruimte of privé bioscoop. En in bedrijfspanden als extra werkruimte. Door goede isolatiemogelijkheden en daglichttoetreding door koekoeken hoeft een kelder tegenwoordig allang niet meer alleen als opslagruimte te dienen.

Heeft u plannen om uw kelder te verbouwen? Wij hebben hier als aannemer in Krabbendijke veel ervaring mee en helpen u graag.

Kelder verbouwen: planning en kosten

Bij het verbouwen van een kelder kan er de ene keer meer bij komen kijken dan de andere keer. Is uw kelder bijvoorbeeld al vochtvrij met een goede trap? Dan is het minder werk om er een goede leefruimte van te maken dan wanneer het een donkere, vochtige, slecht bereikbare ruimte is.

Daarom komen we eerst vrijblijvend bij u langs om de kelder te bekijken en uw plannen te bespreken. We geven u advies, denken met u mee en bekijken goed wat er voor nodig is om uw plannen te realiseren. Vervolgens brengen we een offerte uit en geven we u al een eerste indicatie van de planning. Graag lichten we de offerte mondeling toe, zodat u niet met vragen blijft zitten.

Kelder waterdicht maken

Stap 1 is waarschijnlijk de kelder waterdicht maken. In een kelder kan het water op veel manieren binnenkomen. Soms zitten er scheuren en gaten in de wanden of vloer van de kelder. Er kan ook sprake zijn van lekkages bij naden en voegen of op plaatsen waar leidingen het gebouw binnenkomen.

Bouwmaterialen zijn ook van nature enigszins poreus. Ze zuigen water op dat ze, afhankelijk van hun kwaliteit en de omstandigheden, naar binnen kunnen laten doorslaan.

Verschillende technieken

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de strijd tegen het water te winnen. Dat vraagt wel om een deskundige aanpak, om te voorkomen dat de problemen terugkomen. We bekijken graag samen met u hoe we uw kelder helemaal vochtdicht kunnen maken en houden.

We kunnen de kelderwanden bijvoorbeeld impregneren met materialen als waterglas en daarna afwerken met een cementgebonden waterdichte pleister. Vloeren kunnen we afdichten met een sterke epoxy vloercoating en gaten en scheuren repareren we met waterdichte mortels. Dit pakken we aan, tegelijk met u keuzes voor meer daglichttoetreding.

Trap en vloer- en wandafwerking

De wand- en vloerafwerking bepaalt in grote mate de uitstraling van de ruimte die u van de kelder maakt. Kiest u voor tegels, een gietvloer, hout, laminaat, tapijt of een ander type vloer? Kiest u voor behang of stuc- en schilderwerk? Wij adviseren u graag als wij uw kelder verbouwen. Ook het type trap dat u kiest beïnvloedt te uitstraling. U kunt kiezen voor een prefab trap of maatwerk trap, afhankelijk wat mogelijk is in uw huis.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online