Zolder verbouwen

Heeft u een nieuw huis gekocht en wilt u de zolder verbouwen? Of woont u al langer in uw huis en wilt u meer doen met de zolder? Bijvoorbeeld een extra slaapkamer of werkplek creëren? Wij hebben als aannemer in Krabbendijke veel ervaring met verbouwen en helpen u graag.

De zolder verbouwen tot leef- of bergruimte

Wordt de zolder in uw huis niet optimaal gebruikt? Dat is jammer, want er kan zoveel met deze ruimte! Als wij uw zolder verbouwen, maken we van uw zolderkamer een volwaardige ruimte. Bijvoorbeeld een slaapkamer (met aansluitende badkamer), werkkamer of hobbykamer.

We komen graag vrijblijvend bij u langs om uw plannen te bespreken. We denken met u mee en bekijken wat er voor nodig is om de verbouwing van uw zolder te realiseren. Vervolgens brengen we een offerte uit die we ook mondeling toelichten, zodat er bij u geen vragen open staan als wij uw zolder verbouwen.

Zolder verbouwen: trap en ramen

Meestal is de zolder een afgesloten ruimte. Soms nog met een gammele vlizotrap en weinig licht van buiten. Om van uw zolder een volwaardige kamer te maken, is het belangrijk om daar eerst verandering in te brengen met een goede trap en ramen voor voldoende daglicht. Kiest u voor een dakkapel, dan creëert u ook nog eens meer ruimte. Is een dakkapel te duur of blijkt het niet mogelijk omdat u geen vergunning krijgt, dan kunt u ook kiezen voor mooie, grote dakramen.

Zolder verbouwen: isolatie en indeling

Goede bereikbaarheid en daglicht dragen bij aan comfort, maar goede isolatie van het dak en de muren is daarvoor ook belangrijk. Door goede isolatie zit u er in de zomer koel bij en in de winter juist warm. Als uw cv-ketel op zolder hangt, adviseren wij u om deze in te laten bouwen. Door een goed geïsoleerde ombouw heeft u geen last van de cv-ketel.

Met scheidingswanden kunt u de zolderverdieping op een eenvoudige manier verdelen in verschillende ruimtes. U wijzigt deze indeling later ook relatief eenvoudig, als u uw verdieping weer op een andere manier wilt inrichten.

Zolder verbouwen: vloer- en wandafwerking

De wand- en vloerafwerking bepaalt in grote mate de uitstraling van de ruimte die u van de zolder maakt. Kiest u voor hout, laminaat, tapijt of een ander type vloer? Kiest u voor behang of stuc- en schilderwerk? Wij adviseren u graag als wij uw zolder verbouwen. Daarbij informeren we u ook over de verschillen in onderhoud en hygiëne tussen de materialen.

Zolder verbouwen: veiligheid

Veiligheid is ook iets om over na te denken wanneer u de zolder wilt verbouwen. Als u de zolder bijvoorbeeld gaat gebruiken als speel- of slaapruimte voor de (klein)kinderen, is het belangrijk om gevaarlijke situaties te voorkomen. Zorg dus voor een goede afscheiding van het trappengat en een veilige situatie met de cv-ketel. Het is ook verstandig om uw zolder te voorzien van een rook- en brandmelder.

Projecten

Door de jaren heen hebben we vele projecten afgerond. We zijn trots op ons werk en geven daarom graag een beeld van onze processen en werkzaamheden op het gebied van nieuwbouw, aanbouw, verbouw, timmerwerk, tegelwerk, renovatie en dakbedekking. Zo hebben we een aantal projecten van op diverse vakgebieden uitgelicht.

Wilt u meer informatie of weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze contactgegevens of middels het contactformulier.

Copyright Slabbekoorn Bouwservice B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacybeleid | Realisatie: Steketee Online